ASUS EeeBook X205 – prenosnik z mobilnimi koreninami

By Marko G., September 8, 2014

ASUS EeeBook X205-whiteBerlin, 5. september 2014 – Podjetje ASUS je predstavilo EeeBook X205, cenovno dostopen 11,6-palčni prenosnik, ki po uporabniški izkušnji spominja na pametne telefone. Zanjo skrbi tehnologija Connected Standby, ki prenosnik skoraj hipno obudi iz stanja spanja. Ergonomsko oblikovan prenosnik, ki stane le 199 evrov, ima nameščen operacijski sistem Windows 8.1.

Kompaktna oblika prenosnika ASUS EeeBook X205 priča o tem, da je bil zasnovan predvsem za mlade uporabnike in ljudi, ki so stalno na poti. Ti znajo ceniti težo, manjšo od kilograma. Kljub 11,6-palčnemu zaslonu se lahko prenosnik pohvali z udobno tipkovnico polne velikosti. Tudi vgrajena sledilna ploščica je 36 odstotkov večja od ploščic, ki jih najdemo na podobno velikih prenosnikih, saj se je ASUS odločil uporabiti rešitev iz svojih 14-palčnih prenosnikov, ki podpira tehnologijo Smart Gesture in najrazličnejše kretnje ter ukaze – te prepozna tudi operacijski sistem Windows 8.1, zato uporabniki miške skorajda ne bodo pogrešali. Prenosnik bo na voljo v štirih barvah, in sicer črni, beli, zlati ter rdeči.

Tehnologija Connected Standby, implementirana v prenosniku ASUS EeeBook X205 skrbi, da je uporabnik stalno v stiku s svojimi prijatelji na družabnih omrežjih ter prejema elektronska sporočila, posodobitve, obvestila ter sporočila z različnih platform tudi takrat, ko je prenosnik v stanju pripravljenosti. Iz tega se zbudi skoraj hipno, pa tudi sicer se lahko pohvali, da v pripravljenosti lahko ostane več kot 14 dni, medtem ko avtonomija baterije doseže do 12 ur. Prenosnik tudi samodejno opravi varnostno kopijo podatkov, ko zmogljivost baterije pade pod 5 odstotkov.

Za razliko od cenovno dostopnih prenosnikov, ki temeljijo na s spletom povezanih operacijskih sistemih, ASUS EeeBook X205 uporablja Windows 8.1 in zagotavlja večjo združljivost z najrazličnejšo programsko in strojno opremo. ASUS pa kupcem prenosnika EeeBook X205 dodaja še več kot 500 GB prostora v spletni hrambi.

One Comment

  1. Meho says:

    oooooo ,.. ke mašina

What do you think?

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *