ASUS predstavil nov Fonepad 8

By Marko G., September 3, 2014

asus_fonepad_8Tajvan, 3. september 2014 — ASUS je danes predstavil hibridno 8-palčno tablico Fonepad 8 (FE380CG), ki deluje tudi kot pameten telefon, saj lahko uporabnik vanjo vstavi kar dve kartici SIM. Tablico, ki je po zaslugi prenove tanjša in lažja od svoje predhodnice, poganja 64-bitni štirijedrni procesor Intel Atom Z3530. Uporabnike bo navdušil tudi uporabniški vmesnik ASUS ZenUI, saj je zasnovan na konceptih svobode, izražanja ter povezljivosti.

Zmogljiv 64-bitni štirijedrni procesor z delovnim taktom 1,33 GHz skrbi, da tablici Fonepad 8 zlepa ne zmanjka sape in tekoče poganja najnovejše aplikacije in igre. Vgrajena povezljivost v mobilna omrežja 3G še dopolnjuje izbiro dveh kartic SIM – bodisi dveh mobilnih operaterjev ali pa ene kartice za klice, druge za prenos podatkov. Zunanje mere tablice Fonepad 8 določa 8-palčni zaslon, matrika IPS pa v ločljivosti 1280×800 pik prikazuje zelo kakovostno sliko. Par prednjih zvočnikov v navezi s tehnologijo MaxxAudio pričara multimedijske užitke. Tablica premore dve kameri – tista na hrbtni strani okolico zajema z ločljivostjo 5 milijonov pik, prednja pa premore senzor ločljivosti 2 milijona pik, obema pa do zelo dobrih rezultatov, tako fotografij kot video posnetkov, pomaga tehnologija PixelMaster. Fonepad 8 je na voljo z 8 ali 16 GB pomnilnika, zmogljivost hrambe podatkov pa se lahko še razširi z uporabo pomnilniške kartice MicroSD (do 64 GB). Energijsko učinkovita zasnova tablice postreže z zgledno avtonomijo – tablica lahko ponudi do 12 ur deskanja po spletu ali ogleda video posnetkov oziroma do 21 ur klicev.

Fonepad_family-XLASUS ZenUI

ASUS Fonepad 8 ima nameščen operacijski sistem Android 4.4 (KitKat), nadgrajen z vmesnikom ASUS ZenUI. Ta prinaša več kot tisoč programskih izboljšav ter novo grafično podobo s ploskimi ikonami, nastavljivimi barvnimi temami, ki se skladajo z barvo naprave, animacijami, novimi zvonjenji in opomniki … Prenovljeni ZenUI prinaša dve zanimivi funkciji – What’s Next in Do It Later -, ki uporabnikom še olajšata vsakdanja opravila in spremljanje številnih informacij ter jih naredita bolj produktivne.

What’s Next uporabniku servira le najbolj pomembne informacije v določenem trenutku, kot so naslednji sestanki, nova sporočila ter zgrešeni klici ali rojstni dnevi pomembnih kontaktov. Sporoča lahko tudi vreme na naslednji lokaciji in deluje v vseh zaslonskih menijih.

ASUS ZenUI uporabnikom znatno olajša tudi deljenje datotek, saj premore vrsto aplikacij. Party Link omogoča hitro in enostavno deljenje datotek in fotografij z do tremi uporabniki hkrati, pri čemer se fotografije delijo takoj, ko jih posname aplikacija ASUS ZenUI Camera app. Program Share Link poskrbi za enostavno deljenje na tablici Fonepad shranjenih datotek z bližnjimi napravami, saj iz tablice naredi brezžično dostopno točko.

Oblikovana za prenosljivost

Vsega 8,9 mm tanka in 310 gramov težka tablica je lahko vedno ob uporabniku. Skupna širina 12 cm je tudi najožja med 8-palčnimi tablicami na trgu, zato uporabnik Fonepad 8 zlahka uporablja z eno roko. Med dodatki za tablico je tudi tanek ovitek ASUS View Folio Cover, opremljen z magnetnim žepkom, ki tablico ščiti pred prahom in praskami. Majhno okence v ovitku pa uporabniku omogoča, da hitro preveri trenuten čas, stanje klicev, sporočil in opomnikov, ne da bi odprl ovitek. Ta se lahko tudi spretno zloži v podstavek, ki uporabniku olajša vnašanje besedila ali ogled video posnetkov.

Tablica ASUS Fonepad 8 (FE380CG) bo v Sloveniji naprodaj predvidoma prihodnji mesec, njena priporočena prodajna cena pa bo znašala 299 evrov.

 

www.asus.com

What do you think?

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *