ASUS prejel deset nagrad iF Design Award

By Marko G., Marec 11, 2015

Družba ASUS je od Mednarodnega foruma za dizajn letos prejela deset oblikovalskih nagrad za svoje izdelke. V kategoriji računalniških izdelkov so se z nagrado iF Design Award okitili izdelki ASUS Chromebook C, Transformer Book Chi, ROG GX 500, ROG G20 in Zenbook UX 305, pametni telefon ZenFone 2 in ura ZenWatch, računalniška monitorja ASUS ROG Swift PG278Q in MX27A ter hišni sistem ASUS Smart Home System.

Nagrade za oblikovalske presežke iF Design Awards v industriji prejmejo izdelki, ki izstopajo po več merilih, vključno s kakovostjo dizajna, stopnjo inovativnosti, funkcionalnostjo, ergonomijo, itd. Mednarodna neodvisna žirija strokovnjakov, sestavljena iz 53 članov, vsako leto pregleda več tisoč nominacij.

asus_book_chiPrenosniki ASUS Transformer Book Chi

Hibridi Transformer Book Chi, ki lahko delujejo kot tablica ali prenosnik, imajo nameščen operacijski sistem Windows. Njihova odlika je tudi hitro in tiho delovanje, saj vanje ni vgrajen ventilator, dobre zmogljivosti pa jim zagotavlja Intelov procesor Core M. Po vzoru najtanjših tablic na svetu tudi novi Transformer Book Chi s svojimi vitkimi ohišji iz aluminija, sodijo med zelo tanke izdelke.

Najzmogljivejši med njimi ASUS T300 Chi je opremljen z 12,5-palčnim zaslonom, ob tem pa je debel le 7,6 mm. Družino hibridov zaokrožata še 10,1-palčni T100 Chi in 8,9-palčni T90 Chi. Možnost takojšnjega prehoda med prenosnikom in tablico gre na račun edinstveno oblikovanega magnetnega mehanizma tečajev, ki so izdelani iz najzmogljivejšega magnetnega materiala na svetu – neodiuma. Udobna in ergonomična tipkovnica se z zaslonom poveže brezžično prek povezave Bluetooth, ki ji omogoča komunikacijo do razdalje 20 metrov.

ASUS ZenFone 2

ZenFone 2 (ZE551ML) odlikuje ergonomičen dizajn ter vrsta vrhunskih tehnologij. Pod 5,5-palčnim zaslonom IPS polne visoke ločljivosti je vgrajen 2,3 GHz 64-bitni procesor Intel Atom s 4 GB delovnega pomnilnika. Telefon, ki se zna povezati v omrežja 4G/LTE, ima vgrajeni tudi dve vrhunski kameri PixelMaster z ločljivostma 13 oziroma 5 milijonov pik. Tehnologija ASUS TruVivid uporabniško izkušnjo še izboljša z izjemnimi barvami. Rob zaslona, zaščitenega s trpežnim steklom Corning Gorilla Glass 3, je debel 3,3 mm. Zaslon premore tudi prevleko, ki omogoča lažje drsenje (za 30 odstotkov) ter skrbi, da so prstni odtisi na zaslonu manj vidni.

ASUS ZenFone 2 je opremljen s kamero PixelMaster ločljivosti 13 milijonov pik in zaslonko f/2.0, ta kombinacija pa poskrbi za zajem izjemnih fotografij v visoki ločljivosti. Kamera se ponaša z najboljšimi rezultati v industriji pri fotografiranju v slabih svetlobnih pogojih, saj ponoči tudi brez uporabe bliskavice posname kar do 400 odstotkov bolj svetle fotografije kot fotoaparati na konkurenčnih izdelkih. Uporabnik se lahko vedno zanese tudi na bliskavico, ki poskrbi za natančen zajem barv fotografiranega subjekta.

asus_zenwatchASUS ZenWatch

Pametna ura ZenWatch je bila razvita v sodelovanju s podjetjem Google in deluje na platformi Android Wear. ZenWatch je čudovito oblikovana ura, ki deluje v tesni navezi s pametnimi telefoni z nameščenim operacijskim sistemom Android in uporabniku poleg časa prikazuje številne aktualne informacije, lahko se postavi tudi v vlogo osebnega skrbnika za zdravje in dobro počutje.

Oblikovanju ure ZenWatch je bilo namenjene veliko pozornosti, saj so oblikovalci upoštevali tudi najmanjše podrobnosti ter uporabili materiale visoke kakovosti. Zaobljeno steklo ure se odlično poda obliki zapestja, iz premijskega usnja izdelan pas pa ga dokončno objame in poskrbi za udobno nošenje tega elegantnega izdelka. Pametna ura nudi tudi širok nabor izmenljivih »obrazov«, ki se prilagodijo trenutnemu slogu ali počutju posameznika.

asus_zenbook_ux305ASUS ZenBook UX305

ZenBook UX305 je z le 12,3 mm debeline najtanjši prenosnik, opremljen s 13,3-palčnim zaslonom ločljivosti QHD+. Ta prikazuje kristalno čisto sliko ločljivosti 3200×1800 pik, opremljen pa je tudi s slojem proti bleščanju. Ultralahki prenosnik tehta le 1,2 kilograma, poganja pa ga novi Intel Core M procesor. Za hitro delo ima prenosnik vgrajen pogon SSD, baterija pa zagotavlja do 10 ur avtonomije. ZenBook UX305 se lahko pohvali z izjemnim dizajnom, saj je izdelan iz enega kosa aluminija ter premore diamantno gravirane oblikovalske elemente.

ASUS Chromebook C Series

ASUS Chromebook C Series je prenosnik vstopnega razreda, ki stavi na uporabnost in udobje. Tudi ta cenovno dostopen model govori ASUSov oblikovalski jezik, za enostavnost uporabe pa skrbi operacijski sistem Google ChromeOS. Kljub majhnim zunanjim meram prenosnik premore tipkovnico polne velikosti, zasnova brez ventilatorja pa ga naredi absolutno tihega.

ASUS ROG GX 500 Series

Družina prenosnikov GX Series vsebuje modele, ki premorejo kar največ zmogljivosti. Izdelani iz aluminija so kljub zmogljivim komponentam še vedno lahki, kot eni prvih pa se lahko asus_rog_gx_500pohvalijo z zasloni ultra visoke ločljivosti 4K/UHD.

ASUS ROG G20

ROG G20 je najzmogljivejši namizni računalnik na svetu, omejen z ohišjem prostornine 12,5 litra. Igričarski računalnik ima vgrajen procesor Intel Core i7 ter zmogljivo grafično kartico NVIDIA GTX780 in je tako kos tudi maratonskim igričarskim sejam. ASUS je računalniku namenil tudi inovativni sistem hlajenja, ki izrablja naravno konvekcijo ter tiho in učinkovito hladi notranjost računalnika.

ASUS ROG Swift PG278Q

ROG Swift PG278Q je 27-palčni računalniški monitor, ki sliko prikazuje v ločljivosti WQHD ob osveževanju 144Hz. Odzivni čas ene milisekunde predstavlja idealno izbiro za igričarje, monitor pa podpira tudi tehnologijo NVIDIA G-SYNC za boljšo, bolj tekočo igričarsko izkušnjo. Ergonomski dizajn računalniškega monitorja omogoča izdaten nagib in zasuk ter nastavitev višine.

asus_mx_27aASUS MX27A

ASUS MX27A je eleganten 27-palčni monitor, ki skorajda ne pozna roba zaslona – ta je debel vsega 0,1 cm. Monitor prikazuje sliko v ločljivosti WQHD (2560 x 1440 pik), hkrati pa razvaja tudi z zvokom, ki ga uporabniku servira tehnologija ASUS SonicMaster, podprta z rešitvijo ICEpower podjetjaBang & Olufsen.

ASUS Smart Home System

ASUS Smart Home System je ekosistem pametnega doma, saj premore vozlišče za upravljanje številnih digitalnih naprav. Avtomatizirana rešitev je tudi energijsko učinkovita, povezuje pa senzorje gibanja, senzorje dima, odprtih oken, termostate, alarme, ključavnice in električna stikala. Vse naštete je možno upravljati kar prek aplikacije na pametnem telefonu ali tablici.

www.asus.com

What do you think?

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *