Lenovo je na dogodku Tech World 2016 predstavil pametne telefone in konceptne naprave, ki premikajo meje mogočega

By Marko G., Junij 13, 2016

moto zPHAB2 Pro je prvi pametni telefon, ki nadgrajeno resničnost ustvarja s tehnologijo Tango, Moto Z z dodatki Moto Mods pa telefonu dodaja nove možnosti.

San Francisco, 13. junij 2016: Družba Lenovo je na dogodku Tech World 2016 z javnostjo delila svojo vizijo prihodnosti pametnih in povezanih naprav, ki spreminjajo meje mogočega. PHAB2 Pro je prvi pametni telefon s tehnologijo Tango, ki nadgrajuje resničnost naše okolice, družina pametnih telefonov Moto Z z dodatki Moto Mods pa zna pametni telefon spremeniti v povsem novo (namensko) napravo.

Več kot 1300 udeležencev, med katerimi so bili predstavniki industrije, mediji in tehnološki navdušenci, je v živo spremljalo otvoritveno predavanje izvršnega direktorja družbe Lenovo Yuanqing Yanga. Pridružili so se jim tudi tisoči, ki so si prenos v živo ogledali na YouTube kanalu podjetja. Na predstavitvenem odru so se zvrstili tudi ključni predstavniki IT-industrije, med drugim izvršni direktor podjetja Intel Brian Krzanich, ustanovitelj podjetja Juniper Networks in njegov tehnološki direktor Pradeep Sindhu ter pomembni predstavniki družbe Google, ki so predstavili sveže trende in inovacije s področja povezljivosti, interneta stvari, velikih podatkov in novih uporabniških izkušenj. Povezovanje naprav z oblačnimi rešitvami prvim omogoča veliko prilagodljivost, Lenovo pa z novo generacijo naprav skrbi za tehnološki napredek.

Povezljivost poganja tehnologije prihodnosti

Yang je poudaril, da so trije temelji podjetja inovacije na področju naprav, oblačna povezljivost ter zanesljive infrastrukturne rešitve. Lenovu inovacij na področju naprav res ne gre očitati, saj vedno znova predstavlja nove koncepte in ustvarja nove kategorije naprav. Te so vse bolj prilagodljive in usmerjene k uporabnikom, ki si želijo brezšivne povezljivosti rešitev. Cilj je povezati ljudi, naprav, omrežja in nove vrste storitev ter aplikacij in obenem izkoristiti velike količine podatkov. Ljudje se bomo z napravami povezovali na bolj naraven način – s prepoznavanjem mrežnice očesa bomo odklepali vrata ali pa kriptirali podatke. Interakcije z napravami bodo bogatejše, pametni dom se bo povsem prilagodil prebivalcem, tako z vidika udobja kot zabave. Lenovo načrtuje, da bo na teh področjih ponudil celovito uporabniško izkušnjo.

Krzanich je v živo predstavil izjemne uporabniške izkušnje pri igranju iger. Uporabil je igričarski računalnik Lenovo Y900, opremljen s šesto generacijo procesorja Intel Core i7 ter očala navidezne resničnosti Oculus Virtual Reality. Tehnologija Intel 360 igričarjem omogoča tudi ogled počasnih posnetkov igranja iz skoraj vseh možnih zornih kotov. Ob koncu predstavitve je Krzanich izpostavil še pomembnost računalniških oblakov kot temelja vseh izjemnih izkušenj. Lenovo je pred kratkim izdelal novo platformo za podatkovne centre, ki temelji na novih procesorjih Intel Xeon E7 v4 in podpira izjemne pomnilniške kapacitete ter prinaša pomenljive izboljšave na področjih varnosti ter obdelave podatkov v realnem času.

Sindhu je izpostavil pomembnost odlične povezljivosti podatkovnih centrov naslednje generacije, ki bodo podatke zagotavljali številnim napravam. Naslednja generacija omrežnih rešitev bo ključnega pomena za zagotavljanja tako povezljivosti do uporabnikov kot tudi znotraj podatkovnega centra in med podatkovnimi centri.

Novi izdelki premikajo meje mogočega

Družina telefonov Moto Z z dodatki Moto Mods: ko se telefon prelevi v drugo napravo

Tehnološki navdušenec Ashton Kutcher je predstavil ekosistem rešitev in dodatkov Moto Mods, ki je že na voljo z dvema vrhunskima pametnima telefonoma. Nabor dodatkov, ki se namestijo na hrbtno stran telefona, spreminja mobilno uporabniško izkušnjo in telefon prelevi v napravo, ki jo uporabnik v določenem trenutku potrebuje – projektor, zvočnik ali baterijo.

Moto Z in Moto Z Force sta vrhunska telefona, ki premoreta kovinsko ohišje, odlični kameri, procesor Qualcomm Snapdragon 820 ter tehnologijo hitrega polnjenja Moto TurboPower. Moto Z je najtanjši premijski telefon na svetu, Moto Z Force pa med najbolj trpežnimi, saj mu tehnologije Moto Shattershield zagotavljajo, da zaslon telefona ob padcu ne poči.

Dodatki Moto Mods pa telefon Moto Z hipno spremenijo v drugo napravo. Glasna zabava se lahko začne po vklopu zvočnika JBL SoundBoost ali pa projektorja Moto Insta-Share Projector, ki sliko s telefona raztegne do diagonale 70 palcev. Baterijski Power Pack pa telefonu doda do 22 ur avtonomije delovanja, na voljo pa je tudi vrsta modnih ovitkov, ki so jih prispevali partnerji, kot sta kate spade new york ter TUMI.

Novi program za razvijalce, Moto Mods Developer Program, omogoča tako majhnim kot že uveljavljenim razvijalcem izdelavo celovitega ekosistema dodatkov. Naložbeni sklad Lenovo Capital in skupina Incubator Group (LCIG) dodatno platformi Moto Mods namenjata možnost financiranja razvoja najbolj inovativnih dodatkov. V ta namen sta rezervirala milijon dolarjev sredstev, ki jih bo prejel posameznik ali podjetje za najboljši prototip Moto Mods, predstavljen do 31. marca 2017.

Prvi telefon s tehnologijo Tango

Lenovo phab2 pro mobilni telefonPHAB2 Pro je pametni telefon, ki mu ni enakega. Poganja ga tehnologija Tango, vrsta senzorjev in programska oprema družbe Google, ki mu omogoča prepoznavanje in mapiranje okolice ter zagotavljanje izkušenj nadgrajene resničnosti (AR). Z uporabo različni AR-aplikacij lahko npr. študenti v predavalnico postavijo virtualne dinozavre ali pa svoje učenje izboljšajo z nadgrajenimi podatki, ki prekrivajo tako ustvarjeno okolje. Nadgrajena je tudi igričarska izkušnja, saj lahko z novim telefonom na kuhinjskem pultu igramo igro navideznih domin, skrbimo za digitalnega hišnega ljubljenčka ali pa se borimo proti tropu vesoljcev, ki je napadel naš dom. Tehnologija Tango, vgrajena v PHAB2 Pro, omogoča tudi mapiranje notranjih prostorov, ki jih nato različne aplikacije še nadgradijo – aplikacija GuidiGO to počne z obiski muzejev. Pametni telefon PHAB2 Pro tako prinaša povsem nove uporabniške izkušnje, ki bodo v prihodnje le še boljše, saj je tak telefon učljiv.

Ljudje, ki prenavljajo svoje bivalne prostore, lahko PHAB2 Pro uporabijo za napredno vizualizacijo postavitve pohištva in naprav v svojem domu. Veriga trgovin Lowe’s je eden prvih partnerjev, ki je že razvil ustrezno aplikacijo za rabo tehnologije Tango. Aplikacija Lowe’s Vision uporabnikom omogoča, da s pametnim telefonom, opremljenim s tehnologijo Tango, preprosto izmerijo notranje prostore in vanje virtualno umestijo pohištvo, naprave, dekoracijo in celo preverijo, kako bi bile te videti v kombinaciji z različnimi ploščicami, talnimi oblogami ipd. Nova generacija rešitev za nadgrajeno resničnost jim je dostopna preko aplikacij in zaslona na dotik.

Tako kot vse naprave iz družine PHAB2 je model PHAB2 Pro opremljen s tehnologijama Dolby Audio Capture 5.1 ter Dolby Atmos, ki zajetim vrhunskim video posnetkom dodata še zvok visoke kakovosti. Dolby Audio Capture 5.1 omogoča snemanje 5.1-kanalnega zvoka, ki še obogati video posnetek in mu doda globino.

Več informacij o novih družinah telefonov PHAB2 ter Moto Z najdete tukaj.

Koncepti prihodnosti, inovacije po letu 2016

Lenovo konceptiLenovo je pokazal tudi vrsto konceptov in inovacij, ki dokazujejo kreativnost in razmišljanja inženirjev, oblikovalcev ter razvijalcev. Ti koncepti bodo morda že jutri postali podoba novih tehnologij.

Koncepta Lenovo CPlus in Folio dokazujeta, kako prilagodljivi (in upogljivi) so sodobni zasloni in druge komponente. Kmalu bomo tako lahko dočakali nove uporabniške izkšnje. Lenovo se je lotil tudi izdelave pametnih športnih copat z modulom Intel Curie ter tehnologijo brezžičnega polnjenja. Pametna obutev tako meri gibanje in telesno aktivnost uporabnika, mu omogoča igranje zanjo prilagojenih iger in branje novic ter drugih podatkov, ki jih obutvi posreduje telefon.

Lenovo veliko vlaga tudi v zagonska podjetja, ki razvijajo inovativne rešitve s področij nadgrajene resničnosti (AR), navidezne resničnosti (VR) ter biometrike. Demo predstavitve so obsegale:

  • Continuse Biometrics oddaljeno identifikacijo in nadzor biometričnih podatkov uporabnika preko enega samega senzorja.
  • Screenovate VR očala, namenjena poslovni rabi in izobraževanju.
  • Worldviz VizMove Projection VR in VizMove Walking VR platformo na ključ s številnimi dodatki.
  • Tehnologijo podjetja Leap Motion, ki zna slediti gibanju rok in bolj naravno upravljati z vsebino v virtualnih okoljih.
  • Skyroam osebna globalna WiFi vroča točka.
  • EyeSmart Technology programsko opremo za prepoznavo očesne roženice in druge varnostne rešitve.
  • TeLinkov prvi vse-v-enem sistem v čipu s področja interneta stvari.

O podjetju Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je 46 milijard ameriških dolarjev vredno podjetje, uvrščeno na seznam Fortune 500. Podjetje izdeluje inovativne potrošniške in poslovne tehnološke izdelke, ki jih odlikuje visoka kakovost izdelave. Mednje sodijo prenosni in osebni računalniki (legendarna blagovna znamka Think ter prilagodljivi računalniki YOGA), delovne postaje, strežniki, sistemi hrambe podatkov, pametni televizorji in drugi družinski ter mobilni izdelki, kot so pametni telefoni (vključno z blagovno znamko Motorola), tablice in aplikacije. Pridružite se Lenovu na omrežju LinkedIn, mu sledite na omrežjih Facebook ali Twitter (@Lenovo) oziroma obiščite spletno stran www.lenovo.com.

www.facebook.com/LenovoSlovenija

What do you think?

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *